Wat is een hottub exact?

Een hottub is meestal een rond, warm houten bad gevuld met water dat wordt verwarmd door middel van een houtkachel. Hottubs dienen vaak voor ontspanning, relaxen en comfort. Het lijkt een beetje op een soort van spa, maar dat is het niet. Het verschil met een spa is dat een hottub niet elektrisch is, het heeft namelijk een houtkachel. Hoewel er tegenwoordig wel hottubs bestaan die elektrisch opgewarmd worden. Maar als we gaan kijken naar de traditionele wijze wordt er vaker gebruik gemaakt van een kachel waar hout in wordt gegooid in plaats van een op stroom werkende kachel.

Waar wordt een hottub van gemaakt?

Zoals eerder gezegd, is een hottub meestal gemaakt van hout. Dit zorgt voor een prachtige uitstraling van het bad en staat mooi in de tuin, maar het brengt ook een nadeel met zich mee. De houten basis zorgt ervoor dat het bad niet 100% vrij is van lekkages. Dit is de reden dat er tegenwoordig hottubs worden gemaakt die worden voorzien van een binnenbad. Op deze manier blijft de hottub zijn uiterlijk behouden, maar wordt tegelijkertijd het lek probleem opgelost. De kachel van het bad zit vaak aan de buitenkant, onderaan. Ongeveer 2 uurtjes van te voren dient het vuur aangemaakt te worden in de houtkachel. Door middel van de houtkachel zal het water opwarmen en stijgen nadat het is opgewarmd in de hottub kachel.

Een hottub met accessoires

Een hottub kan worden voorzien van verschillende accessoires. Denk hierbij bijvoorbeeld aan verlichting of een tafeltje voor drankjes. Deze producten kunnen op maat worden gemaakt, zodat het perfect past bij de hottub die jij hebt. Ze zijn uiteraard ook te bestellen in de standaardmaten. De accessoires die jij wenst zijn er ook in verschillende materialen. Het aanschaffen van accessoires die gemaakt zijn van hout zullen enorm goed passen bij het bad. Maar hier ben jij natuurlijk zelf vrij in, het kan niet zo gek als je kan bedenken! Kies uit wat je het beste bij jou, je bad en je tuin vindt passen, dan zul je gegarandeerd genieten!