Waarom is het aan te raden om een loopband in huis te hebben?

Als u erover denkt om een loopband aan te schaffen zodat u terwijl u thuiswerkt toch kunt bewegen, dan is deze blogpost perfect voor u. We annalyseren namelijk welke voordelen en/of nadelen een loopband in huis met zich mee brengt. Loopbanden zijn een van de populairste fitnessapparaten omdat ze zo veelzijdig zijn. Ze kunnen u helpen gewicht te verliezen, uw cardiovasculaire gezondheid te verbeteren en uw lichaam te verstevigen.

Calorieën verbranden

Een loopband kan u helpen een aanzienlijk aantal calorieën te verbranden, wat goed nieuws is als u probeert af te vallen. Met hardlopen op een loopband in een gematigd tempo kun je meer dan 600 calorieën per uur verbranden. En als u de helling en de snelheid verhoogt, kunt u zelfs nog meer verbranden. Omdat loopbanden weinig belastend zijn, zijn ze ook niet belastend voor uw gewrichten, wat ideaal is als u gewrichtsproblemen heeft.

Cardiovasculaire gezondheid

Loopbanden zijn ook een geweldige manier om uw cardiovasculaire gezondheid te verbeteren. Regelmatige aerobe oefening zoals lopen op een loopband kan helpen uw risico op hartaandoeningen, beroertes en hoge bloeddruk te verminderen. Met slechts 30 minuten aërobe oefening van gemiddelde intensiteit (zoals lopen op een loopband) vijf dagen per week kunt u uw risico om te sterven aan hart- en vaatziekten tot 40% verlagen

Sterker worden

Als u uw lichaam strakker wilt maken, kan een loopband ook heel nuttig zijn. Hardlopen of wandelen op een helling helpt om uw dij- en bilspieren te trainen. En als u er wat sprints aan toevoegt, kunt u uw benen en billen echt een workout geven. Loopbanden zijn ook ideaal voor intervaltraining, wat een effectieve manier is om vet te verbranden

Dus, is de aanschaf van een loopband het waard? Het antwoord is ja! Een loopband kan u helpen gewicht te verliezen, uw cardiovasculaire gezondheid te verbeteren en uw lichaam te verstevigen.

Tip: Tunturi