vloercoating

vloercoating

Gietvloer look zonder de kosten? Kies voor een vloercoating

Wil jij graag een gietvloer laten leggen, maar word je niet blij van de prijzen, dan kun je overwegen een vloercoating te nemen. Dit is net als een gietvloer een vloeibare laag op je ondervloer, maar het is dunner en bestaat uit minder lagen. Dat betekent dat het ook minder lang meegaat, maar tegelijkertijd is het dus ook goedkoper. Je kunt met een vloercoating een oude en versleten vloer nieuw leven in blazen, je kunt het direct op je ondervloer laten aanbrengen zonder dat je vloer hoger komt te liggen en het is te krijgen in een groot aantal uitvoeringen. Hier vind je informatie over situaties waarin een coating een goed idee is.

Een vloercoating is een goedkoper alternatief

De meeste mensen die voor een vloercoating kiezen, doen dat omdat een gietvloer te duur is. Voor een goede polyurethaan gietvloer of een epoxy gietvloer betaal je bijna 100 euro per vierkante meter en dat is meer als je kiest voor een betonlook. Daar staat tegenover dat een gietvloer wel bijzonder lang meegaat en gemakkelijk te onderhouden is, maar dat geld moet je wel hebben. Je kunt dan kiezen voor een coating, wat eigenlijk niet veel meer is dan een sterke laag verf op je ondervloer. Het resultaat lijkt hetzelfde, maar een coating gaat minder lang mee en is dus wat minder van kwaliteit. Tegelijkertijd kun je toch zeker een aantal jaren van je gecoate vloer profiteren.

Als je een tijdelijke oplossing nodig hebt

Een andere situatie waarin een vloercoating een goed idee is, als je op zoek bent naar een tijdelijke oplossing voor je huidige vloer. Misschien verhuur je een appartement en wil je dat deze er een aantal jaren goed uitziet, zonder dat je investeert in een te dure vloer? Ben je op zoek naar een leuke vloer voor je kinderen, maar wil je deze kunnen vervangen als ze ouder worden? Misschien ga je tijdelijk in een bepaald kantoor werken en wil je tijdens die jaren een goede vloer. In situaties waarin je geen vloer nodig hebt die 50 jaar mee kan gaan is een vloercoating een betere optie dan een gietvloer.

Je huidige gietvloer renoveren

Een andere situatie waarin een vloercoating ook een uitstekende optie is, is als je al een gietvloer hebt en deze wilt renoveren. De gietvloer is al egaal en glad, wat betekent dat een nieuwe coating bovenop perfect zal staan. Je kunt dan een oude gietvloer een nieuwe kleur geven, je kunt krasjes en slijtage wegwerken en er toch nog weer een aantal extra jaren van profiteren voordat je aan vervanging moet denken.

De kosten voor een coating

Een kwalitatieve gietvloer die correct gelegd is en waar je zeker een halve eeuw met plezier gebruik van maakt, kost gemiddeld 80 tot 90 euro per vierkante meter. De kosten voor een vloercoating beginnen bij 20 euro per vierkante meter. Als je een tijdelijke en mooie oplossing wilt voor je huidige vloer, dan is het een uitstekend alternatief voor een gietvloer.