Stem jouw vloer af op je gewenste stijl

Veel mensen zijn zich er niet van bewust hoeveel impact je vloer heeft op de stijl van je huis. Het leggen van een vloer is vaak het eerste wat je uitvoert in je nieuwe huis, dus het is moeilijk te bepalen hoe je woning eruit zult zien als eenmaal alles is ingericht. Het kiezen van een passende vloer is dus een beslissing waar je goed over na moet denken, want verschillende vloertypes leveren allemaal een andere eindresultaat op. We zullen twee mooie vloertypes hieronder bespreken om je zo te helpen bij het maken van de juiste keuze. 

Een huiselijke sfeer met gefineerd MDF

Als je graag een warme en huiselijke sfeer wilt uitstralen binnenshuis, dan is gefineerd MDF een prima optie hiervoor! Deze vezelplaten zijn afgewerkt met een houten laag aan beide kanten, waardoor de planken een echte houten uitstraling hebben. Al heeft MDF een soortgelijke uitstraling als een houten vloer, het heeft toch wat voordelen ten opzichte van de authentieke versie. Zo zal MDF niet krom buigen door vocht en warmte zoals houten vloeren wel doen. Ook hebben houten vloeren vaak de neiging om te gaan splinteren, een probleem dat je bij MDF niet zult ervaren. Kortom, vergeleken met een authentieke houten vloer is gefineerd MDF een meer praktische keuze met hetzelfde eindresultaat. 

Een moderne stijl met hpl platen

Ben je minder gek op een houten afwerking en ligt een moderne of industriële stijl je beter? Dan zullen hpl platen waarschijnlijk beter in je straatje vallen. Een hpl plaat betonlook heeft een betonlook, wat het geheel een industriële sfeer zal geven. Niet alleen zal deze vloer zorgen voor een modern resultaat, hpl platen bezitten ook veel praktische eigenschappen. Zo is de vloer krasbestendig en beschikt het over slagvastheid. Met name voor gezinnen met kinderen zullen hpl platen dus erg prettig zijn, omdat de beschadigingen op de vloer flink kunnen worden ingeperkt. 

De toplaag van hpl platen staan niet vast. Jij kiest er zelf voor welke kleur je voor je vloer kiest. De platen kunnen in allerlei kleuren geleverd worden. Wil je met een hpl plaat een betonlook creëren? Dan kun je kiezen voor een grijze afwerking. Als je liever wat meer kleur in je huis brengt, ga je voor een kleurrijker alternatief. Het is maar net waar jouw voorkeur ligt! Als je specifieke wensen hebt kun je altijd nog in gesprek gaan met de vloerenzaak of vloerenleggers om je te laten adviseren over de mogelijkheden.