overkapping

Een huis bouwen

U wilt een eigen huis aanschaffen, maar uw droomhuis lijkt niet te bestaan. En dus besluit u om zelf uw huis te bouwen. Dat is een kostbare aangelegenheid. Wat komt daar allemaal bij kijken?

De nieuwbouwkosten van woningen kunnen nogal variëren. Er is geen enkele aannemer of architect die u van tevoren kan vertellen wat uw huis bouwen kost. Ze zullen u eerst vragen wat u precies voor ogen hebt, of wat de inhoud van uw huis moet zijn. Het beste is om samen om de tafel te gaan zitten en te bespreken wat uw eisen zijn voor indeling en afwerking. Het funderingstype en eventuele uitbreidingen worden op papier gezet. Het is belangrijk zo concreet mogelijk te zijn, om financiële verrassingen achteraf te voorkomen.

Kosten van een kavel

Allereerst zijn er natuurlijk de kosten van het kavel. De prijs is afhankelijk van in welke gemeente u een stuk grond koopt. U kunt de aanschaf van uw kavel soms ook via uw aannemer doen, maar dat hoeft niet. Ga voor de koop wel goed na welke eisen er aan de bouw op dit kavel gesteld worden, zodat u weet of deze grond geschikt is om uw huis op te bouwen.

Kosten voor ontwerp

Dan krijgt u nog te maken met de kosten voor het ontwerp en de bouw van uw huis. Zoals genoemd is het belangrijk eerst uw eisen helder te krijgen. Op basis van uw wensen met betrekking tot grootte, inhoud, luxe, interieur, exterieur en uitbreidingen zoals een garage met een werkbank of serre, kan een ontwerp en een richtprijs worden afgegeven.