De barok spiegel is weer helemaal in, lees hier hoe hij in jouw interieur past!

Een barok spiegel is een spiegel met een lijst met veel franjes. Ze doen wat bombastisch aan, zijn een beetje oubollig en toch… worden ze nog altijd gekozen voor hedendaagse woningen. Hoe komt dit toch? Wat is de charme en de aantrekkingskracht van een barok spiegel? Lees er hier alles over!

Wanneer spreek je van een barok spiegel?

Een spiegel wordt een barok spiegel genoemd op basis van een aantal criteria. Hij is meestal groot. Denk bijvoorbeeld aan een spiegel voor boven je schoorsteen of een passpiegel. Ten tweede is de lijst breed en is ook overvloed gedecoreerd. Bloemmotieven en krullen komen veelvuldig en over de hele lijst voor. Een strakke fijne lijst is uit den boze bij barok. Ten derde is de afwerking van de lijst zeer bijzonder. Je kiest bijvoorbeeld voor wit, zwart, goud of zilver. Maar vooral de ‘oude’ tinten zijn populair. Oud zilver of oud wit bijvoorbeeld zijn dé lijsten die het heel goed doen. Op deze lijsten is een soort van patine aangebracht die de spiegel inderdaad oud doet lijken. Het mag zelfs een stoffig uitzicht hebben. Het is alsof ze nog maar net uit een of ander kasteel gehaald zijn.

Een spiegel met baroklijst voor elk interieur? Zeker weten!

In welke interieurstijlen passen spiegels met barok look zoal? Uiteraard zijn ze helemaal op hun plaats in een barok, traditioneel, romantisch of klassiek interieur. Laat je spiegel aansluiten bij je zilverwerk of je messing verlichting. Spiegels in barokstijl zijn anderzijds perfect in te zetten in een super moderne woning. Ze vormen een schitterend contrast tegen strakke witte muren. In de industriële stijl hang je je barok spiegel bijvoorbeeld op een bakstenen muur of tegen een grijze betonlook achtergrond. In je vintage interieur hangt hij zelfs perfect tegen je bloemetjes- of streepjesbehang. Of heb jij een interieur in de Bohemian style met een allegaartje aan meubels en accessoires van overal ter wereld? Hier zal je barok spiegel één van de vele pareltjes zijn. Een barok spiegel kopen is een spannend moment, maar wij zijn er zeker van dat hij een plekje vindt in jouw interieur!