De limoen boom

Een limoen boom verzorgen kan een zeer belonende ervaring zijn. Het geeft je de mogelijkheid om even naar buiten te glippen voor een verse limoen voor in je favoriete cocktail, taart of voor het op smaak brengen van je homemade vistaco’s! De Perzische limoenen worden beschouwd als de gouden standaard voor je cocktails en de boom kan je het hele jaar door voorzien van de heerlijkste limoenen. Wil je een limoen boom aanschaffen maar weet je (nog) niet hoe je ervoor moet zorgen? We nemen hier de belangrijkste tips met je door.

De limoen boom water en voeding geven

Limoenbomen hebben een constante toevoer van water nodig om te groeien maar je wilt de plant ook absoluut niet laten verdrinken. Zie je bladeren vallen of worden de bladeren van de boom geel? Dan is de kans groot dat je plant te veel water heeft gehad. Het kan afhangen van de warmte en het vochtigheidsgehalte hoeveel water je citrus precies nodig heeft. Dit kan dagelijks of eenmaal per week zijn. Het is nodig dat de aarde van je plant tot ongeveer 15 cm diep, vochtig is. Als de aarde in deze 15 cm droog wordt, dan wordt het weer tijd om je limoenboom water te geven. Geef je boom naast water, ook elke paar maanden citrusmest.

Je limoenen oogsten

Als je ooit eerder citrusvruchten geplukt hebt dan weet je dat de limoen boom prikkelige doorns heeft en dat het pijnlijk kan zijn om je verse limoen te oogsten. Je kunt altijd gaan voor een soort zonder doorns maar als je voor de reguliere boom gaat wees er dan zeker van dat je de vruchten regelmatig plukt. Zo voorkom je dat je jezelf al te veel bezeert aan de doorns. Het brengt de boom geen schade toe als je de doorn verwijderd, dus wees niet bang om voor deze optie te gaan. Pluk je limoenen als ze groen maar al een gele tint aan het ontwikkelen zijn en geniet!