Zomerplannen maken

Waar het vorig weekend nog ver onder nul was en iedereen ging schaatsen, is het dit weekend plotseling een stuk warmer en genieten we allemaal van het lente weer. Heel Nederland snakte er ook naar om lekker naar buiten te kunnen. Door de corona maatregelen hebben we lange tijd veel beperkende maatregelen gehad. Zo konden we vorige zomer bijvoorbeeld niet op vakantie en waren alle festivals en evenementen afgelast. Voor de meeste Nederlanders is de hoop dat deze zomer er weer mogelijk is dankzij de vaccinaties. Maar dit ligt grotendeels aan de vaccinatiesnelheid en het uitblijven van een tweede golf. Er is ook nog de kans dat we deze zomer gewoon weer vooral thuisblijven en niet het land kunnen verlaten. In dit artikel bespreken we de verschillende mogelijkheden deze zomer en de plannen die je kunt maken om sowieso een topzomer te hebben.

Vakantie binnen Europa

Er is goede hoop dat dankzij de vaccinaties en ook het betere weer, er meer mogelijkheden zullen zijn deze zomer. Veel Nederlanders snakken er natuurlijk naar om op vakantie te kunnen. Onze verwachting is dat er weer meer mogelijkheden zullen zijn binnen Europa deze zomer. Zelfs als het beter gaat met de pandemie is de kans groot dat intercontinentaal reizen nog een tijdje op zich zal laten wachten. Maar binnen Europa zullen de grenzen een stuk sneller opengaan. Een vakantie boeken binnen Europa is dan ook de beste optie deze zomer. Gelukkig heeft Europa alles te bieden wat je maar wilt. Je kunt gaan klimmen in de Alpen, een stedentrip doen of surfen in Frankrijk of Portugal.

Vakantie in eigen land

Natuurlijk is op vakantie in eigen land ook nog een optie. Sowieso zijn weekendjes weg in Nederland zelf het afgelopen jaar veel populairder geworden. Deze zomer kun je ook naar een vakantiepark gaan op de Veluwe, een van de Nederlandse eilanden of het strand van Scheveningen of Zandvoort. In alle waarschijnlijkheid zal het nog niet mogelijk zijn om naar festivals te gaan. Maar wie weet zijn er mogelijkheden.

Genieten van je tuin

Als er een ding duidelijk is geworden dan is het hoe belangrijk het is een fijne eigen woning te hebben. En daar hoort natuurlijk ook een eigen tuin bij. Veel Nederlanders hebben een tuin maar doen er niet zoveel mee. Toch was het niet fijn om het afgelopen jaar op plastic tuinstoelen te zitten omgeven door tuintegels. Het is belangrijk om een fijne tuin met veel groen en een echte relax hoek te hebben. Denk ook aan een hangmat of een zonnestoel. En zorg voor een fijne tuintafel waar je op een warme zomeravond lekker kunt eten. Denk ook aan een gecoat tafellinnen voor op de tafel.