Welke verlichting komt en welke blijft?

Ooit moesten lampen en lichten alleen de duisternis verdrijven en licht geven daar waar de zon dat niet kon. Tegenwoordig zijn lampen echte designobjecten die niet alleen helderheid bieden, maar ook interessante lichtwerelden kunnen creëren. Welke verlichtingstrends blijven in 2021 bestaan en welke zijn gloednieuw?

Led blijft een must

Net als in 2020 zal LED komend jaar een must zijn – elke ontwerper die zichzelf iets aandoet, gebruikt deze lichttechnologie. De reden hiervoor zijn de talrijke voordelen die leds kunnen gebruiken. De lampen die gebruik maken van deze technologie zijn bijzonder energiezuinig en hebben een lange levensduur.

Daarnaast zorgen ze voor een heel bijzondere woonbeleving, want door de kleurtemperatuur en de mogelijkheid om te dimmen zijn ledlampen de ideale verlichting voor de gehele woon- en werkruimte. Bovendien wenden steeds meer fabrikanten zich tot leds en brengen ze zowel thuis- als kantoorverlichting op de markt. Duidelijke vormen, nieuwe features en innovatieve ideeën kenmerken de lampen en zullen in 2019 eindelijk zegevieren.

Steeds meer mensen willen graag de avonden buiten in de tuin doorbrengen of in ieder geval genieten van een stukje natuur op het terras of balkon. Natuurlijk moeten de juiste lampen aanwezig zijn en hebben zoveel meer fabrikanten nu buitenlampen in hun programma dan een paar jaar geleden.

Trend: industriële verlichting

Vele jaren geleden was deze trend weer en in het komende jaar zal hij weer duidelijk zichtbaar zijn: industriële  plafondlampen. Ze zijn gemaakt van staal en aluminium, wacht niet met kleurrijke details of interessante lampenkappen. Deze lampen bieden hun service, zijn functioneel en eerder te omschrijven als stoer en spartaans. Maar ze kunnen nog veel meer en combineren perfect met een moderne woonstijl, waarbij het belangrijk is om een ​​blikvanger in de kamer te creëren.

Industriële plafondverlichting is verkrijgbaar bij vele lampen winkels die beschikken over een ruim aanbod van Industriële plafondlampen. Voor elke ruimte en in verschillende maten vind je lampen die zijn gemodelleerd naar de verlichting in een industrieel gebouw en die op zichzelf nogal koud, grijs en grauw zijn. Maar slim gecombineerd, worden ze een stilistisch apparaat, een modeaccessoire en een manier om zich op het gebied van interieurontwerp bewust te onderscheiden van de standaard. Industriële plafondlampen blijven ontzettend populair wat soms lijkt op een verplichte stijl bij jongeren. De meeste modellen zijn vaak te combineren met de landhuisstijl die zo populair is bij oudere generaties en kunnen de perfecte stijlbreuk zijn. Tegelijkertijd kunnen ze ook hun hoofdtaak vervullen en overal licht geven waar helderheid gewenst is.