Wat zijn de voordelen van investeren in uw dakisolatie?

Het kan je haast niet ontgaan zijn; de prijzen van de huur- en koopwoningen reizen de laatste jaren gigantisch door het dak. Verhuizen is vaak onbetaalbaar, en groter wonen zit er haast niet in. Het gevolg hiervan is dat er steeds meer mensen ervoor kiezen om voor een langere termijn in het huis waarin ze al wonen te blijven zitten, en mede daardoor wordt er ook veel meer geïnvesteerd in het huis waar men al in woont om het huis toekomstklaar te maken.

Wanneer je gaat investeren in het huis om hem klaar te maken voor de komende jaren, gaat het vaak om nieuwe keukens, badkamers, of een uitbouw om een gezinsuitbreiding op te vangen. Maar ook is het isoleren van het huis een goede en populaire investering. Hoe beter het huis immers is geïsoleerd, hoe groter ook de financiële besparingen zullen zijn op de jaarlijkse energierekening. Het isoleren van uw huis kan op diverse manieren, van spouwmuurisolatie en vloerisolatie tot alle soorten dakisolatie. En het daaruit voortkomende hogere energielabel. zorgt ook nog eens voor een hogere waarde van uw woning!

Dakisolatie

Bij een dak zonder isolatie, gaat bijna eenderde van de gestookte warmte verloren, wat natuurlijk zonde is. Het grootste voordeel van dakisolatie is dan ook de energiebesparing, die daarmee op kan lopen tot wel honderden euro’s. Maar niet alleen bespaart het energie door warmte vast te houden in de winter, ook houdt het het huis lekker koel gedurende de zomerperiode. Het isoleren van het dak voorkomt ook vochtproblemen in huis, met houtrot of schimmel tot gevolg.

Wil jij ook je huis isoleren, om op de energierekening te besparen en de waarde van je woning te vergroten? Of ben je op zoek naar een Dakdekker in Tilburg? Neem dan vooral een kijkje op de website van dé dakspecialist van Nederland Eigenhuis Dakdekker, en laat je informeren naar de mogelijkheden voor jouw huis, of vraag een gratis uit te voeren dakinspecties aan.