Waarom spouwmuurisolatie aan laten brengen?

De laatste tijd ligt de nadruk sterk op het isoleren van woningen, onder meer door het aan laten brengen van spouwmuurisolatie. Waarom is dit nu zo, welk voordeel heb je er van als je hiervoor kiest? We willen je hier graag laten zien dat er verschillende voordelen zitten aan isoleren en ook dat spouwmuurisolatie slechts één van de stappen is die jij op dit gebied kunt zetten. Wist je bovendien dat je vaak subsidie kunt krijgen voor het isoleren van je huis? Dat maakt het natuurlijk extra aantrekkelijk om hiermee aan de slag te gaan!

Redenen voor aanbrengen spouwmuurisolatie

Het isoleren van je woning is altijd al een belangrijke stap geweest om meer wooncomfort voor jezelf te creëren. Is de isolatie in jouw huis niet op orde, dan krijg je last van tocht en koude luchtstromen. Het aanbrengen van spouwmuurisolatie helpt om dit tegen te gaan. Het zorgt voor een beschermende laag tussen buiten en binnen, waardoor warmte binnen blijft en kou niet zomaar naar binnen kan komen. Dit zorgt ervoor dat de binnentemperatuur stabiel blijft, waardoor je minder last krijgt van luchtstromen, tocht en koude trek. Het voelt daardoor meteen een stuk aangenamer binnen, ook al blijft de temperatuur binnenshuis gelijk! Spouwmuurisolatie voorkomt bovendien ook veel vochtproblemen. Een te hoge luchtvochtigheid is slecht voor je gezondheid, omdat het zorgt voor schimmels in je woning. Daarnaast gedijen sommige soorten beestjes, zoals zilvervisjes, goed bij een hoge luchtvochtigheid. En wist je dat vochtige lucht lastiger opwarmt dan droge lucht? Is er in jouw huis sprake van een te hoge luchtvochtigheid, dan moet jouw verwarmingssysteem dus heel hard werken om de temperatuur binnen hoog genoeg te krijgen. Je hebt hier dus al verschillende redenen waarom spouwmuurisolatie aan laten brengen een goed idee is:

  • het verlaagt de luchtvochtigheid, wat beter is voor je gezondheid
  • het verhoogt het wooncomfort, doordat je niet langer last hebt van koude luchtstromen in huis
  • je zult besparen op je energierekening, omdat kou minder gemakkelijk binnendringt en drogere lucht gemakkelijker opwarmt

Duurzaamheid

Dit waren redenen die mensen al jaren hadden om te kiezen voor spouwmuurisolatie. De laatste jaren is daar nog een reden bijgekomen, namelijk een steentje bij willen dragen aan een duurzamere wereld. Het is immers niet alleen voor jouzelf prettig als je verwarmingssysteem minder hard hoeft te draaien om alles goed op temperatuur te brengen en te houden, dit is ook gunstig met het oog op het milieu. Want hoe minder energie je verbruikt, hoe lager jouw uitstoot wordt en hoe duurzamer jij dus leeft! Reden genoeg dus om eens te kijken of jij nieuwe spouwmuurisolatie nodig hebt! Natuurlijk kost het wat geld om dit in jouw woning aan te laten brengen, maar de kosten hiervan verdien je snel genoeg terug. Het helpt natuurlijk dat je subsidie kunt krijgen voor het isoleren van je huis en doordat je in het vervolg veel minder energie zult verbruiken, zal je energierekening een stuk lager zijn. Isolatie verdient zichzelf dus echt terug! Wil jij meer weten over spouwmuurisolatie, neem dan contact op met de specialisten van Isocoat Isolatie, zij helpen jou graag verder!

Lees meer…