Waarom planten op kantoor?

De hele dag in een kaal kantoor zitten zal jou niet veel inspiratie op gaan brengen, want je maakt waarschijnlijk hele lange dagen en zit je ook nog eens de hele dag achter je laptop. Dan is het wel zo fijn als je in een fijne sfeervolle en gezonde setting zit. Zo’n setting zorgt er uiteindelijk ook voor meer inspiratie en waarschijnlijk ook een langere concentratievermogen. Maar hoe ga jij er nou voor zorgen dat jij niet in zo’n kale ruimte zit? moswand moet de oplossing zijn voor jou. Planten moeten ervoor zorgen dat jij een fijnere en warm gevoel heb bij het zitten achter jouw bureau.

Meer redenen om planten te nemen

Naast dat planten niet alleen het visitekaartje is voor een werkruimte, zijn er nog genoeg andere redenen waarom je moswand zou moeten nemen. Zo blijkt ook dat werknemers er minder gestresst door zullen raken, want planten zorgen voor een huiselijk gevoel en met een huiselijk gevoel voelt iemand zich veel sneller op het gemak. Iets wat uit een onderzoek is gekomen is dat het ook zorgt voor een lagere ziekteverzuim. Eigenlijk gewoon een win-win situatie, want je hoeft maar één keer te investeren in planten in je werkruimte, maar je bespaart daardoor wel gelijk op je ziekteverzuim.

Planten zijn luchtzuiveraars

Nu zijn er al zat voordelen vertelt waarom jij planten op kantoor zou moeten nemen. Maar wat je misschien nog niet weet is dat planten CO2 omzet naar zuurstof en ze filteren ook nog eens de schadelijke stoffen voor jou uit de lucht. Het zorgt er dus ook tegelijk voor een schonere lucht. Heb je soms last van te luidruchtige collega’s? Dan moet je nu eigenlijk helemaal om zijn! Planten zorgen er namelijk ook voor dat ze geluidsgolven absorberen. Dit betekent dat je die ene smakkende collega minder zal gaan horen, want de galm en de geluidsoverlast zal minder worden.