Vloerverwarming als hoofdverwarming of bijverwarming: wat is beter?

SSUCv3H4sIAAAAAAAACpyRz27DIAzG75P2DhHnRkrzt+mrVDs4QBJUAhWQTVPVd5+BUHHeDf9sf/Znnp8fRUEmsIKSa/H0EcZCyt06A05ohbg6HdxwxbjJCWfCaSNA5nACR1cFG0eodik9foUksQ7cbrn1ww5EwfEFNSJ8S8SNbjEuUiIksQNThJwyZvcpsISi+L864+MruYGFK/obFs6MGC45RCO3WEruP46bLbcGOxM6c/WtKUhf0GRKDyOoUEvWpt0arpzaqN6VM36F9+ZEav2ASfoTz6jJE1/BWixniWeDKP6p3rI5Srtg4FAlDH/Ch+embvu+qev20g5jPZyboyD+3ipQJ6yThDCmd8Fy68JvQMZ+okNFqxJ4M5Yt67ryMkNfzrRtph66ua5HPPzrDwAA//8DADq6XyaHAgAA

Vloerverwarming als hoofdverwarming of bijverwarming: wat is beter?

Kies jij voor vloerverwarming als hoofdverwarming of bijverwarming?

Overweeg je vloerverwarming te nemen? Je bent zeker niet de enige. Steeds meer huiseigenaren kiezen voor vloerverwarming in huis. En dat is logisch, want vloerverwarming biedt je veel comfort. Het zorgt voor lekker warme voeten, maar ook voor een comfortabel warme woning. Het is dus zeker een goed idee om vloerverwarming in huis te laten leggen. Maar als je dit wil, zul je wel eerst over iets na moeten denken. Wil je de vloerverwarming gebruiken als hoofdverwarming? Of toch als bijverwarming? Je leest er meer over in dit blog.

Wanneer hoofdverwarming?

Door te kiezen voor vloerverwarming als hoofdverwarming profiteer je optimaal van de voordelen van vloerverwarming. De vloerverwarming wordt netjes in de vloer verwerkt, waardoor je een onzichtbaar verwarmingstoestel in jouw woning hebt die jouw woning volledig verwarmt. De ruimte innemende radiatoren kunnen eruit. Want die heb je met vloerverwarming als hoofdverwarming niet meer nodig. De vloerverwarming zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling. Jouw thermostaat komt hierdoor 2 tot 3 graden lager te staan dan bij verwarming door radiatoren. Zo zorgt vloerverwarming als hoofdverwarming ervoor dat je flink kunt besparen op de stookkosten! Daarbij zorgt een gelijkmatige warmteverdeling ook voor een aangename warmte in huis en weinig stofvormende luchtcirculatie.

Wanneer bijverwarming?

Ben je toch nog wel gehecht aan de radiatoren in jouw woning? Door te kiezen voor vloerverwarming als bijverwarming, profiteer je van de voordelen van vloerverwarming én de voordelen van radiatoren. Ze werken dan namelijk in combinatie met elkaar. Met vloerverwarming als bijverwarming kun je snel jouw woning op temperatuur brengen. Je gebruikt dan de radiatoren om de woning op temperatuur te brengen. De vloerverwarming biedt ondersteuning als bijverwarming, waardoor snel een aangename temperatuur bereikt wordt.

Hoofdverwarming of bijverwarming?

Of je nu kiest voor vloerverwarming als hoofdverwarming of vloerverwarming als bijverwarming, beide hebben fijne voordelen. Welk systeem het beste voor jou is? Dat hangt voornamelijk af van jouw wensen. Wil je zelf de vloer over de vloerverwarming leggen? Kies dan voor laminaat! Lees hier waarom.