Wil je zelf je vloer leggen? Kies voor laminaat!

Wil je zelf je vloer leggen? Kies voor laminaat!

Laminaat: gemakkelijk zelf te leggen

Zoek je een nieuwe vloer voor je woning? En wil je deze vloer graag zelf leggen? Dan is laminaat een uitstekende keuze! Laminaatplanken zijn namelijk voorzien van klikverbindingen, waardoor de planken snel en relatief eenvoudig geplaatst kunnen worden. Uiteraard kun je laminaat ook laten leggen door een vloerspecialist, maar dan ben je aanzienlijk duurder uit. Kies daarom voor een vloer die gemakkelijk zelf te leggen is, zoals laminaat. In dit blog vertellen we je welke voordelen laminaat nog meer heeft.

Enorm aanbod aan prints

Welke vloer je in huis wil, is natuurlijk volledig afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren en smaak. Gelukkig is het aanbod voor laminaatvloeren enorm. Je hebt de keuze uit diverse kleuren en prints en er zijn ook verschillende lengtes, breedtes en diktes mogelijk. Zo heb je laminaat in houtprint, betonlook, tegeldecor en visgraat. Al deze prints zijn niet van echt te onderscheiden. Zo lijkt het dus net alsof je een echte houten vloer in je woning hebt, maar profiteer je van de voordelen van laminaat.

Onderhoudsarm

Laminaat is eenvoudig schoon te maken en schoon te houden. Door een regelmatige poetsbeurt met een droge of licht bevochtigde vezeldoek gaat je laminaat tientallen jaren mee in een perfecte staat. Fijn toch?

Slijtvast

Je hoeft niet bang te zijn voor spelende kinderen, punt- en naaldhakken of de schokken van zware, vallende voorwerpen die je laminaat beschadigen. Want laminaatvloeren zijn hiertegen bestand. Ze zijn bijzonder duurzaam en slijtvast. Dat betekent dat je heel lang van een laminaatvloer kunt genieten. Dat bespaart je kosten! En door de laminaatvloer zelf te leggen, kost het je nóg minder. Gietvloeren zijn ook ontzettend populair. Lees hier meer over een gietvloer met zandkleur.