bureaustoel kopen

Steeds meer bureaubanen

Computers spelen tegenwoordig een steeds grotere rol in het leven. Er is dan ook geen werkplek zonder computer meer te vinden. Hierdoor hoef je niet meer van de ene archiefkast naar de andere te lopen om dat ene document dat je zo hard nodig hebt erbij te pakken. In plaats daarvan open je je bestanden op je laptop en heb je in een paar seconden het document te pakken. Erg handig, maar dit betekent ook dat we een erg groot deel van de tijd zittend doorbrengen, vaak op bureaustoelen die het lichaam niet goed ondersteunen. Een 24 uurs stoel ondersteunt dit lichaam wel goed en maakt de werkdag comfortabeler.

Bij welke banen zit je veel?

Bij bijna elke baan breng je het gros van de tijd op een bureaustoel door, maar er zijn banen waar dit nog extra veel het geval is. Als informaticus ben je veel bezig met het programmeren van algoritmes. Je wereld speelt zich af in de digitale wereld, en dus achter je laptop aan je bureau. Ook als klantenservicemedewerker zit je de hele dag. Je beantwoordt het ene telefoontje na het andere, allemaal zittend, en dan is de werkdag alweer voorbij zonder dat je één keer bent opgestaan. Misschien kom je wel thuis met last van je rug: een teken dat je stoel op kantoor je niet goed genoeg ondersteund.

Hoe maak ik mijn zittende baan comfortabeler?

Om een baan waarbij je veel moet zitten comfortabeler te maken, is een goede stoel van belang. Een ergonomisch design van de stoel draagt bij aan een fijnere zitervaring. Een 24 uurs stoel heeft zo’n ergonomisch design. Deze stoel ondersteunt het lichaam met stevige bekleding en kun je op je eigen lichaam afstellen. Daarnaast kun je een zit sta bureau onderstel bevestigen aan je bureaublad. Op deze manier hoef je niet de hele dag zittend te werken en kun je ook staand je werk doen. Zo houd je je lichaam actief en wordt je baan een stuk comfortabeler.