Je tuin in de zomer

We zitten inmiddels al een tijdje in de zomer. We hebben er al heel wat mooie en warme dagen opzitten. Het is natuurlijk te hopen dat dit er nog veel meer wordt en dat we er lekker van kunnen genieten. Voor al deze komende mooie zomer dagen is het natuurlijk wel van belang dat je tuin er klaar voor is. Voor een gezellige BBQ met vrienden of een speelmiddag met de kinderen. Het gebeurt allemaal in de tuin! Het is natuurlijk belangrijk dat de basis van je tuin klaar is voor de zomer. Misschien heb je al een mooie verzorgde tuin, dan is het met een paar kleine aanpassingen opgelost.

Het gazon

 Als je nou een beetje een verwaarloosde tuin hebt dan zijn er wel een paar stappen die je kunt maken. Wanneer je gras hebt in je tuin is het verstandig om hier toch even goed naar te gaan kijken. De kans is groot dat het gazon er wel eens groener en levendiger uit heeft gezien dan nu. Begin ten eerste eens met het maaien van het gras zodat het er weer fris uitziet. De ideale hoogte van het gras voor de zomer is 3,5 tot 4,5 centimeter. In de maanden juni en juli is het dé periode om het gras bij te zaaien. Koop wat zaadjes en vul die kale plekken op. Binnen no time zal er al gras gaan groeien. Je hebt daarna de hele zomer plezier van je mooie gazon.

De tuin opknappen

Als je gras er weer helemaal top uitziet zijn je tegels aan de beurt. Het kan best zijn dat er door de winter wat groene aanslag op de tegels zit. Dit ziet er natuurlijk niet heel fris uit. Dit kan je gemakkelijk weg krijgen met een hoge druk spuit en tegelreiniger. Vervolgens is het tijd voor het onkruid. Onkruid groeit het snelste in de zomer. Als dit ook allemaal is verwijderd zien de tegels er alweer een stuk mooier uit. Wat je tuin helemaal compleet maakt is een mooi houten hekwerk als afscheiding met de buren. Houten hekwerken zijn er in vele soorten, maten en kleuren. Maak het nog wat leuker met verschillende lampjes en kussentjes en zo kan je ook ’s avonds ook daar gezellig zitten. Zet in de tuin wat leuke fleurige bloemetjes, dit geeft ook een leuke zomerse uitstraling. Kortom met een beetje inspanning en wat aanpassingen kan je in de zomermaanden heerlijk genieten in je tuin.