Haag planten in je tuin? Lees eerst onze tips

Veel mensen kiezen ervoor om een haag in hun tuin te plaatsen. Met een haag kun je ervoor zorgen dat je tuin beter beschut wordt. En maak je het lastiger voor mensen om bij je naar binnen te kijken. Daardoor geniet je van meer privacy, wat men over het algemeen erg prettig vindt. Er zijn verschillende hagen waar je uit kunt kiezen. Denk aan een laurierhaag, of een taxushaag. Wat je keuze ook mag zijn, wij hebben een aantal handige tips voor je verzameld voor het plaatsen van je nieuwe haag.

Laurierhaag

Jouw nieuwe haag

Een haag is dus erg handig om voor meer privacy te zorgen. Dit komt voornamelijk door de takken van de haag. Deze zitten vaak dicht op elkaar, waardoor je er moeilijk doorheen kunt kijken. En dat zorgt niet alleen voor meer privacy, maar ook voor beschutting.

Laurierhaag

Zo’n haag is dan ook erg fijn, maar wat zijn nog meer redenen om ze te plaatsen? Natuurlijk is een haag in de tuin ook erg mooi. Vooral wanneer je ze goed bijhoudt, geven ze een stralend effect. Met de altijd groene kleur, geniet je tevens het hele jaar door van een mooie haag. Echter is het dan nog wel zaak om de haag goed bij te houden. En daarvoor is het slim om voldoende advies in te winnen bij een expert. Dit kan bijvoorbeeld bij de aanbieder van de haag, maar ook bij een tuinierder.