aluminium tuinkamer

De verschillen van tuinkamers

Weet jij wat het verschil is tussen een houten en een aluminium tuinkamer? Het idee van een tuinkamer is natuurlijk meteen al heerlijk. Zittend onder je overkapping met een verse kop thee. Je kijkt uit over je tuin en leest een boek. Is dit niet een droom? Mocht je dit willen, dan moet je een paar keuzes maken en die beginnen bij de basis. Voor welke type serre ga jij?

aluminium tuinkamer

Een houten overkapping

Hout zorgt voor sfeer en voor warmte. Een houten veranda of een houten tuinkamer geeft een landelijke uitstraling en heeft ook iets natuurlijks in zich. Je woning heeft hiermee een flinke upgrade gehad. Een voordeel van hout is dat het materiaal goed te bewerken is, zo kan je het de kleur geven die je wenst. Het is echter wel gevoelig voor weersinvloeden. Regen en neerslag hebben een negatief effect op de duurzaamheid van hout. Ook moet je meer onderhoud verrichten. Het is zwaarder en duurder.

Een aluminium veranda 

In tegenstelling tot bij een houten overkapping vergt een aluminium tuinkamer vrijwel geen onderhoud. Het materiaal is erg onderhoudsvriendelijk en gaat jaren mee. Een klein wasje is vaak al genoeg. Daarnaast roest het aluminium niet en kan het de meest extreme weersomstandigheden prima aan. Aluminium overkappingen zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar. Zo kun je bij Verasol terecht voor overkappingen in bijvoorbeeld antraciet, wit en brons maar je vindt ook diverse andere kleuren. De kleuren passen bij iedere woning en voor iedere stijl is er wel wat.