Wat is een sedumdak

Veel mensen hebben nog nooit van een sedumdak gehoord. Dus wat is het precies? Een sedumdak is een soort groendak. En mocht je niet weten wat een groendak is? Het woord zegt het eigenlijk al. Een groendak is een groen dak. Het houdt dus in dat het dak beplant is. Dit kan met kruiden, bloemen, bomen of bijvoorbeeld sedum. Sedum is een perfecte keuze voor een sedumdak doordat sedum erg sterk is. Sedum is een vetplant die water opslaat in hun bladeren. Hierdoor kunnen ze tegen lange droogte maar ook andere extreme weersomstandigheden. Denk dan aan extreme kou, regen of harde winden.

Waarom een sedumdak

Waarom zou je een sedumdak willen aanleggen? Sommige mensen willen een sedumdak simpelweg omdat ze het mooi vinden of omdat ze iets goeds willen doen voor de natuur. Door een sedumdak aan te leggen verhoog je namelijk de biodiversiteit in je omgeving. Een sedumdak heeft ook nog vele andere voordelen voor de natuur. Je ziet ook steeds vaker dat mensen er één aanleggen voor de financiële voordelen. Een sedumdak is namelijk een erg goede investering. Ja tuurlijk een sedumdak kost best wat geld maar dit haal je er dubbel en dwars uit. Naast dat de waarde van je huis omhoog gaat heb je nog vele andere voordelen

Financiële voordelen

Zoals u al heeft kunnen lezen heeft een sedumdak dus vele financiële voordelen. Een sedumdak biedt een soort natuurlijke bescherming. Hierdoor wordt uw dak niet meer aangetast door regen, kou, veel zon etc. Doordat je dak wordt beschermt kan het dak nu wel twee tot drie keer zo lang mee, dit bespaart je dus erg veel geld. Ook biedt een sedumdak isolatie. Hierdoor hoef je in de winter niet zo hard te stoken, dit is erg fijn met de actuele gasprijzen. In de zomer zal een sedumdak je huis lekker koel houden.