velours gordijnen

velours gordijnen

Waarom velours gordijnen kopen?

Voor gordijnen geldt dat ze eigenlijk over een aanzienlijke veelzijdige functie beschikken dan we in eerste instantie zouden vermoeden. Natuurlijk wordt er in eerste instantie vooral gekeken naar de uitstraling waar deze raambekleding over beschikt. Dat is echter niet alles. Daarnaast is het immers zo dat gordijnen ook over een praktische functie beschikken. Zo hebben ze isolerende eigenschappen en spreekt het voor zich dat ze ook de privacy in je woning kunnen verbeteren. In ieder geval, ben jij van plan om bepaalde gordijnen te kopen? Dan kan het zeker de moeite waard zijn om te overwegen om velours gordijnen te bestellen. Waarom? Dat ontdek je hieronder op deze pagina!

Zachter en glanzender dan vele andere gordijnen

In eerste instantie kan er in de praktijk worden vastgesteld dat veel mensen de voorkeur geven aan velours gordijnen omwille van hoe ze eruit ziet en vooral ook hoe ze aanvoelen. Allereerst kunnen we vaststellen dat velours gordijnen een behoorlijk stuk zachter zijn in vergelijking met menig aantal andere gordijnen. Dat maakt ze extra aangenaam om te openen en te sluiten. Dat is echter niet alles. Bovendien is het namelijk ook zo dat we van gordijnen gemaakt van velours kunnen stellen dat ze over meer glans beschikken ten opzichte van andere, standaard exemplaren. Ook dit is uiteraard een niet onbelangrijk voordeel dat bij menig aantal mensen in de smaak valt. 

De keuze voor jacquard velours bij velours gordijnen

Ook het karakter van velours gordijnen is door de jaren heen enigszins veranderd. Vandaag de dag kunnen we dan ook stellen dat er bij deze gordijnen steeds vaker voor wordt gekozen om gebruik te maken van het zogenaamde jacquard velours. Het betreft hier velours welke is gemaakt van het zogenaamde jacquardgetouw. Voor dit materiaal geldt dat ze bekend staat om niet alleen haar comfort, maar ook omwille van haar elasticiteit. In het bijzonder deze elasticiteit zorgt ervoor dat deze gordijnen een behoorlijk stuk sterker zijn in vergelijking met andere exemplaren.

Extra voordelen waar je op kan rekenen bij de aankoop van velours gordijnen

De hierboven aangegeven voordelen waar je op kan rekenen bij velours gordijnen zijn alvast niet van de minste, integendeel. Toch zal je kunnen vaststellen dat er nog heel wat andere voordelen ook aan verbonden zijn. Zo kan er bijvoorbeeld worden vastgesteld dat deze gordijnen over brand resistente eigenschappen beschikken. Dit is natuurlijk ook zeer interessant en komt de veiligheid in je woning als vanzelfsprekend ook alleen maar ten goede. 

Naast bovenstaande kan er eveneens worden gesteld dat velours gordijnen beschikken over een verduisterend karakter. Dit maakt ze geschikt om gebruikt te worden in niet alleen de slaapkamer, maar ook in bijvoorbeeld de kamer waar je graag een filmpje afspeelt zonder te worden geteisterd door vervelend zonlicht. Als klap op de vuurpijl is het zo dat velours gordijnen ook warmte-isolerend zijn. Hierdoor weet ze duidelijk op verschillende vlakken een belangrijke meerwaarde te creëren voor het wooncomfort in jouw huis. In ieder geval mag het duidelijk zijn, wanneer je van plan bent om nieuwe gordijnen te kopen kan het zeker de moeite waard zijn om ook even stil te blijven staan bij exemplaren die zijn vervaardigd uit velours.