Waarom kiezen voor een waterontkalker?

Tegenwoordig horen we steeds vaker over kalkaanslag. Kalkaanslag zorgt ervoor dat niet alleen de smaak viezer wordt, het is ook een stuk schadelijker voor je apparaten en het milieu. Om deze reden is het goed dat er op de markt een waterontkalker is. Maar wat zijn de voordelen nu precies van een waterontkalker? Om je hier een goed beeld van te geven zullen we hieronder de belangrijkste voordelen uitlichten van de waterontkalker. Hierdoor heb je een goed beeld van de mogelijkheden en weet je zeker dat je de juiste keuze zult gaan maken.

Een waterontkalker zorgt voor een betere smaak

Als je besluit het apparaat aan te schaffen zul je merken dat het water beter gaat smaken. Wil jij dit in de praktijk ervaren? Probeer dan eens een glas met en zonder kalk. Je zult naar aanleiding van deze test merken dat het water zonder kalk een stuk voller, lichter en zachter proeft. Wist je bijvoorbeeld dat je met een goed apparaat de kalkaanslag tot wel 85 procent kan reduceren?

Lagere energiekosten

Als je te maken hebt met kalkaanslag zullen de leidingen langzaam dichtslibben. Hierdoor zal er in verhouding minder ruimte over zijn voor warm water waardoor het verwarmingssysteem steeds minder warmte zal afgeven. Dit is natuurlijk iets wat je wilt voorkomen en gelukkig is dit eenvoudig te realiseren met een waterontkalker. Hierdoor zul je op de lange termijn een lagere energierekening krijgen en dat is natuurlijk altijd prettig.

Levensduur van je apparaten 

Het is ook goed om te weten dat kalkaanslag ervoor kan zorgen dat de levensduur van je apparatuur achteruit gaat. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan apparaten zoals de wasmachine, vaatwasser en waterkoker. Door het gebruiken van een waterontkalker kan je de levensduur van apparaten verlengen. In totaliteit is het zelfs mogelijk om de levensduur met 30 procent te doen verlengen. Ook is het goed om te weten dat door minder kalkaanslag de textiel in de wasmachine minder snel slijt.

Beter voor het milieu

Uit diverse onderzoeken is gebleken dat zeep en schoonmaakmiddelen effectiever werken bij zacht water. Doordat je water ontkalkt heb je dus minder zeep nodig om tot het gewenste effect te komen. Dit scheelt je dus enerzijds in kosten, maar anderzijds is het ook beter voor het milieu. Wist je namelijk al dat zeepresten sterk bijdrage aan watervervuiling? Daarnaast heeft het ook indirect effect op de verbetering van het milieu door de langere levensduur. Je hoeft immers minder snel je oude apparaten weg te gooien en nieuwe aan te schaffen.

Tot slot, een betere huid

Tot slot is het ook nog goed om te benoemen dat zacht water beter is voor je huid. Eczeem patiënten blijken voornamelijk baat te hebben bij dit product. Heb jij hier last van? Dan is het zeker goed om eens te kijken naar de mogelijkheden van een waterontkalker zodat je zeker bent voorzien van de benodigde informatie. Je gezondheid staat natuurlijk op nummer een en daarbij is het goed om te benoemen dat een waterontkalker je hierbij kan helpen.