visgraat parket

Voor moderne en klassieke interieurs

Vroeger werd een vloer in visgraat motief vaak gelegd in dure panden, een advocatenkantoor was voorzien van visgraat parket. Deze vloer heeft een dure uitstraling, maar tegenwoordig wordt de vloer overal gebruikt. Zowel in klassieke en moderne interieurs, omdat de mogelijk enorm zijn geniet je altijd van een prachtige vloer. Met een goede ondervloer en vloerverwarming heb je de perfecte vloer, die je in elke ruimte kunt laten leggen. Wel moet je er rekening mee houden dat de vloer wel moet voldoen aan bepaalde eisen en kenmerken tijdens het leggen.

Waaruit bestaat uit visgraat vloer?

Het hout wat je gebruikt voor een visgraat parket vloer moet exact dezelfde lengte en breedte hebben, bij Knulst zijn de vloeren te leveren in diverse breedtes en lengtes. Bij iedere parketvloer die je in visgraat motief legt, wordt er gebruik gemaakt van tapis stroken. Op de constructievloer moet er eerst een spaanplaat vloer worden bevestigd, waar de visgraat vloer vervolgens op wordt gemonteerd. De vloer kun je zowel verlijmen als nagelen op de ondervloer, beide manieren is goed en geeft een prachtig resultaat wanneer je klaar bent met leggen.

Kies de houtsoort die bij je woning past

Wanneer je een modern interieur hebt wordt er meestal niet gekozen voor een donkere houtsoort, gelukkig is visgraat parket verkrijgbaar in veel verschillende houtsoorten. Behalve de kleuren hebben de houtsoorten ook nog andere kenmerken als hardheid en structuur. Waar de ene houtsoort veel structuur heeft, zie je bij de andere niet veel ervan terug. Om het geluid te reduceren van bijvoorbeeld lopen, kun je gebruik maken van een goede geluiddempende ondervloer. Omdat je de vloer in de toekomst meerdere keren kunt schuren, kun je met een vloer je hele leven doen. Heb je interesse in deze prachtige vloer, laat je dan informeren door de specialisten van knulsthoutenvloeren.nl.