Interieur 3

Tips voor het maken van een indeling

Iedereen heeft zijn of haar eigen stijl, als het gaat om het maken van een indeling in huis. Er zijn namelijk genoeg mogelijkheden, om het huis zo in te richten hoe jij het wilt. Dus als je van plan bent om het huis opnieuw in te delen of je bent bijvoorbeeld bezig met verhuizen, dan is een indelingsplan maken een zo slecht idee nog niet. Dat kan je samen doen met een architect of je kan het zelf doen. Wanneer je graag je huis indeling zelf aan wilt pakken, dan zijn hieronder een paar tips om je mee op weg te helpen.

Een stap de goede richting in

Wanneer je bezig gaat met een indelingsplan, zijn er een paar punten waar je op zou kunnen letten. Ten eerste is het belangrijk om je meubels niet te dicht op elkaar te zetten en niet allemaal tegen de muur te plaatsen. Op die manier lijkt de ruimte wat groter, dan dat het werkelijk is. Daarnaast geven ronde voorwerpen in en een symmetrische indeling meer rust en sfeer in het huis. Bedenk ook goed welke kleuren en materialen je wilt gaan gebruiken in de woning. Leg bijvoorbeeld overal dezelfde vloer, zodat het huis samenvloeit en groter lijkt. Zo komt er ook meer balans in het huis. Verder moet je goed nadenken over welke maat je wilt gebruiken voor welke meubels. Als je een kleinere ruimte wilt indelen, dan is het krachtiger om een paar grotere stukken meubels te plaatsen, dan een paar kleinere meubels, omdat het anders een rommelige uitstraling krijgt. Probeer aan deze kleine dingen te denken tijdens het maken van een indeling, zodat je een stap de goede richting in gaat.

Advies vragen

Probeer je door middel van tips een indeling in elkaar te maken, maar kom je er nog niet helemaal uit. Wees dan niet bang om advies of hulp te vragen aan iemand, die er ervaring mee heeft. Dan kan je met meerdere ideeën een indeling creëren, waar jij trots op kan zijn.