Te veel licht in je woning? Dit kun je doen:

Te veel licht in je woning kan problemen opleveren met bijvoorbeeld slapen. Een van de oplossingen waarvoor je kunt kiezen om je woning minder licht te maken zijn gordijnen. Voor sommige mensen zijn standaard gordijnen genoeg. Andere mensen hebben verduisterende gordijnen nodig. Vrijwel elke winkel die gordijnen heeft verkoopt ook verduisterende gordijnen. Deze gordijnen zijn gevoerd met een stof die geen licht doorlaat. Wel komt er nog licht langs de randen van de gordijnen en onder de gordijnen door. Ook kun je ervoor kiezen om rolgordijnen te kopen. Met rolgordijnen van Somfy NL kun je makkelijk je hele raam verduisteren. Goede rolgordijnen laten helemaal geen licht door, en zijn dus efficiënter in het verduisteren van je woning dan gewone gordijnen.

Ramen verduisteren met folie

Een andere methode om je woning te verduisteren is door middel van raamfolie. Raamfolie verduisterd je raam goed, er komt geen fel zonlicht meer doorheen. Het nadeel is dat raamfolie een vrij drastische methode is. Je plakt het folie direct op je raam. Het kost vrij veel tijd om het er weer af te halen. Als je overdag wel licht in je woning wilt hebben is raamfolie niet geschikt. Omdat raamfolie niet volledig verduisterd zal je nog wel wat licht in je woning hebben, maar een stuk minder dan zonder folie. Ook zal je minder goed naar buiten kunnen kijken en van je uitzicht kunnen genieten.

Verduisterende overgordijnen

Verduisterende overgordijnen kunnen een goede optie zijn als je snel en goedkoop je woning wilt verduisteren. Gewone gordijnen kunnen best duur zijn, zeker als je op maat gemaakt moeten worden. Losse overgordijnen kunnen een goed tijdelijk alternatief zijn. Je kunt losse verduister stof kopen en die zelf op maat knippen. Met speciale haakjes of knijpers kan je het dan ophangen. Het is geen perfecte verduistering, maar als je een beperkt budget hebt is het een goede tijdelijke oplossing.