Dekbedovertrek

Nieuw dekbedovertrek nodig? Benut deze kans en breng meer kleur aan in je kamer

Wanneer je het gewend bent om onder een dekbed te liggen in bed, dan is de kans groot dat je om dit dekbed van een dekbedovertrek gebruik maakt. Dat is in ieder geval wel aan te raden, voor zowel je eigen comfort als het verlengen van de levensduur van je dekbed. Evenwel kunnen dekbedovertrekken natuurlijk ook op een gegeven moment verslijten. Vooral een wasbeurt in de wasmachine en een droogbeurt in de wasdroger dragen bij aan slijtage. 

Mocht je weer eens op zoek moeten naar een nieuw dekbedovertrek, dan is dat wel mooi een ideale gelegenheid om de uitstraling van je slaapkamer een opkikker te geven. Want ga maar na, een dekbedovertrek is een groot product, zeker als je ‘m helemaal uitslaat. De invloed van de kleuren van dit overtrek op de algehele sfeer in de kamer is dan ook groot. Wil je hier het beste uithalen? Lees voor je een nieuw dekbedovertrek koopt dan eerst de volgende alinea.

Dekbedovertrek

Welke opties heb je wat betreft het dessin van een dekbedovertrek?

Als je op zoek gaat naar een nieuw dekbedovertrek, houd dan de volgende opties in het achterhoofd:

  • Je zou kunnen gaan voor een dekbedovertrek met een kleurrijk of zelfs ronduit druk karakter. Dit is de ideale keuze voor mensen die prijs stellen op een levendige sfeer in de slaapkamer.
  • Wil je liever een kalmerende en rustgevende setting in je kamer? Dan is het logischer te kiezen voor dekbedovertrekken in neutrale en onopvallende kleuren. Een volledig effen overtrek zou dan ook een goede keuze zijn, net als exemplaren waar weliswaar kleurpatronen in verwerkt zijn, maar niet op een manier die de rust en sereniteit van je slaapkamer in twijfel trekken.
  • Je kunt kiezen voor een exemplaar waar een afbeelding op staat van iets of iemand waar je fan van bent. Hiermee geef je je fanschap namelijk een extra dimensie.

Waar je ook voor kiest, aan te raden is altijd voor een dekbedovertrek te gaan waarvan de meest dominant aanwezige kleuren goed matchen bij de kleuren die in je slaapkamer sowieso al aanwezig zijn.

Tip: koop seizoensgebonden overtrekken

Nederland is zoals je weet een land waar er grote verschillen bestaan tussen de verschillende seizoenen. Want daar waar onze winters relatief lang en tamelijk grauw en donker zijn, daar zijn onze zomers erg licht en doorgaans vol kleur. Ook in de lente en herfst zijn kleuren en fenomenen te ontdekken die echt typerend zijn voor die jaargetijden. 

Hoe dan ook, veel mensen hechten er grote waarde aan om het interieur van hun woningen per seizoen iets aan te passen. Natuurlijk kun je dit doen aan de hand van accessoires, decoratie en wellicht zelfs meubels, maar als je hiermee iets met grote objecten kunt doen, dan realiseer je pas echt resultaat. Het aanpassen van je dekbedovertrekken aan de tijd van het jaar zou je doel om je huis naar seizoen in te richten dan ook zeer goed verwezenlijken.