Industriële woninginrichting: deze elementen horen erbij

Een industrieel interieur is al een tijdje helemaal hip. In 2015 kwam deze stijl op de markt en het is eigenlijk nog nooit weggeweest. Deze strakke en robuuste industriële stijl heeft een aantal specifieke kenmerken. Als je het echt goed wil inrichten volgens deze look dan horen onderstaande elementen er zeker bij. 

#1 Epoxy vloer 

Een epoxy vloer heeft de look van gietbeton maar is stukken voordeliger. Deze vloer wordt vaak gelegd in sportscholen, fabriekshallen, bijkeukens en showrooms. Uiteraard is de epoxy vloer geschikt voor woonkamers. Deze vloer is makkelijk schoon te houden, er is niet veel onderhoud nodig en is hittebestendig. 

#2 Meubels met zwaar metaal 

Meubels van donker metaal passen perfect bij het industriële interieur. De kleuren zwart of antraciet passen overal bij. Je kan kiezen voor kleine accenten zoals de poten van een bank of een tafeltje. Of kies voor een mooie buffetkast met een tv-meubel. 

#3 Grote leren bank 

Leer is helemaal passend bij deze stijl. Vooral de leren bank in de zandkleur is tijdloos en hip. Een echte leren bank gaat jarenlang mee. Die staat zelfs nog mooi in je woonkamer na 20 jaar. Een bak met een grote zitting is extra comfortabel. Een investering voor het leven dus… 

#4 Industriële lampen 

Industriële lampen zien eruit als oude fabriekslampen. Je kan kiezen voor originele exemplaren, maar die zijn erg zwaar en moeilijk op te hangen. Ze zijn ook niet altijd geschikt voor standaard gipsplafonds in woonkamers. Gelukkig kun je in bouwmarkten mooie remakes vinden. 

#5 Koele en sobere kleuren 

De industriële look kenmerkt zich vooral door sobere en koele kleuren. Denk hierbij aan wit, grijs, zandkleur en antraciet. Metaal in donkergrijs of zilverkleur past hier helemaal bij. Het enige groen wat je in dit interieur vindt is van de planten. 

#6 Bakstenen muur 

Om het industriële interieur nog robuuster te maken wordt een muur voorzien van bakstenen. Dit zijn niet echte bakstenen. Het gaat om steenstrips die je tegen een muur kan plakken. Zo neem je niet teveel ruimte in van desbetreffende ruimte. Ook voor de steenstrips kun je kiezen uit verschillende kleuren. Mooie kleuren zijn terracotta of zandgeel. 

#7 Passende accessoires 

Om je inrichting een beetje speels te maken kun je het wel opleuken met gave accessoires. Bijpassend zijn een vintage vloerkleed, mooie kamerplanten, zwart wit posters van city skylines of zware kandelaars.  

Hopelijk heb je iets aan deze leuke tips en weet je nu precies hoe je van jouw woning een industrieel thema kunt realiseren! Succes met bovenstaande tips, ik weet zeker dat je er iets leuks van kunt maken