boom-online-kopen

De mooiste bomen van dit moment

Bomen komen natuurlijk in alle soorten en maten. Een boom mooi vinden is daarom ook een subjectief iets, toch ga ik proberen om de mooiste bomen van dit moment eens op te noemen. Dit is natuurlijk niet objectief, maar hopelijk kun je er toch wat inspiratie uithalen bij de aanleg van jouw volgende tuin. Wat mij betreft is de olijfwilg één van de mooiste bomen, door deze wilg voel ik me altijd helemaal in Mediterraanse sferen. Het is boom die meteen voor de zomerse gevoel zorgt en daarom ook een erg populaire boom om het Nederlandse klimaat een beetje te verbloemen.

Waarom zijn bomen zo belangrijk?

Mits je er de ruimte natuurlijk ervoor hebt, zou ik altijd aanraden om één of meerdere bomen in jouw tuin te plaatsen. Naast dat een boom er natuurlijk mooi uitziet, zijn ze ook nog eens ontzettend belangrijk voor de mens en natuur. Een boom zorgt er namelijk voor dat de lucht die wij inademen wordt gezuiverd. Daarnaast zorgen bomen er ook nog voor dat er minder snel overstromingen zijn, bomen houden het water namelijk vast. Er zijn tegenwoordig helaas genoeg Nederlandse tuinen die helemaal betegeld zijn en die hebben daardoor ook een stuk groter risico op een overstroming.

Niet elke boom past in elke tuin

Wat bij eigenlijk elke aankoop van toepassing is, is om van tevoren goed onderzoek te doen naar jouw aankoop. Bij een boom in dat geval, is dat om goed te kijken of de desbetreffende boom wel mooi in jouw tuin komt te staan. Een photinia is bijvoorbeeld een boom dit erg veelzijdig is en in veel tuinen mooi zal staan. Er zijn echter ook bomen die minder mooi in bepaalde soort tuinen staan. Zorg er daarom dus goed voor dat je weet in welke stijl jouw tuin is aangelegd en ga met die informatie een goed passende boom uitzoeken. Zo zorg je ervoor dat je naderhand niet snel spijt zal krijgen.