Alles over toiletpapier

Dit zal een misschien een beetje een aparte blog zijn, want vaak lees je niet over het onderwerp toiletpapier. Toiletpapier is een onderwerp waar we eigenlijk nooit over na denken ondanks dat het heel normaal om toiletpapier te gebruiken en te kopen. Overal kan je toiletpapier halen; in de supermarkt en op het internet op websites als disposablediscounter.nl. Toiletpapier kopen is iets waar je eigenlijk helemaal niet bij stil staat, maar toch is het wel interessant om meer over het product te leren.

Geschiedenis van toiletpapier

Vroeger werd het toiletpapier alleen door de rijken gebruikt. Het werd dan ook gezien als een luxeproduct. Tegenwoordig wordt het helemaal niet gezien als luxe product, maar als een eerste levensbehoefte. Het toiletpapier werd jaren geleden, in de 14e eeuw, in China geproduceerd. In deze tijd werd het toiletpapier alleen gebruikt door de keizer. Over de rest van de wereld werd het toiletpapier nauwelijks gebruikt. Mensen gebruikte andere middelen zoals water, hun handen en doeken om hun billen schoon te maken. Later werd ook het papier van de kranten gebruikt als toilletpapier. Dit gebeurde ongeveer in de 17e eeuw. Sinds de vorige eeuw is het voor de gehele bevolking normaal geworden om toiletpapier te gaan gebruiken.

Feitjes over toiletpapier

Er zijn landen die toiletpapier juist onhygiënisch vinden. Dit zijn vaak landen uit Azië en het Midden – Oosten. Hier wordt toiletpapier gezien als onhygiënisch en er wordt water gebruikt. Mensen spoelen hun billen dan schoon met een kraantje naast of in het toillet. Verder is er in de geschiedenis een aantal keren een tekort aan toiletpapier geweest. Een van de meeste recente keren was tijdens het begin van de coronacrisis. De meeste mensen begonnen producten die ze dagelijks nodig hebben in te slaan, waaronder dus ook toiletpapier. Dit zorgde ervoor dat de schappen in de winkels helemaal leeg waren doordat mensen aan het hamsteren waren.