Hoe kies je een kleurenpalet

Met een kleurenpalet kan je een bepaalde sfeer creëren in huis. Bij het kiezen van een kleurenpalet is het van belang welke kleur de kamer zelf nodig heeft. Bij een grote kamer kan je andere kleuren kiezen dan bij een kleine kamer. Bij een kleine kamer is het niet verstandig om donkere kleuren te kiezen. Dit kan er namelijk voor zorgen dat de kamer er nog kleiner uitziet. Lichte kleuren kunnen bij kleine kamers zorgen voor een ruimtelijker beeld. Daarnaast zijn natuurlijk jouw eigen wensen van belang. Als je al genoeg ideeën hebt omtrent de kleuren kan je een app gebruiken om hier een beter beeld van te krijgen. Als het gevisualiseerde beeld je dan bevalt, kan je aan de slag met verven.

Pastelkleuren met kalkverf

Kalkverf heeft een groot kleurenassortiment.  Indien je gebruik gaat maken van kalkverf zou je de keuze kunnen maken voor pastelkleuren. Pastelkleuren zijn zachte tinten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kleuren als lichtroze, lichtblauw, mintgroen en lila. Pastelkleuren zijn makkelijk te combineren met de witte kleur. Daarnaast staat hout als materiaal erg mooi bij pastelkleuren. Indien je gebruik maakt van pastelkleuren zou je voor bepaalde meubels in huis kunnen kiezen voor houten meubels. Zachte en frisse kleuren zijn namelijk goed samen te brengen met natuurlijke materialen.

Zwart, wit, blauw en grijs

Met betonlook verf kan je een luxe uitstraling creëren. Er zijn verschillende soorten Beton cire kleuren. Met standaard kleuren als zwart en wit is deze luxe uitstraling al gemakkelijk te verwezenlijken. Dit kan zowel met de kleur van de muurverf als met de kleuren van de meubels. Met verschillende tinten van blauwe kleur is het mogelijk om een verkoelend beeld te creëren in de kamer. Met de kleur grijs kan je makkelijk verschillende combinaties maken. Wanneer je de kleur grijs bijvoorbeeld met hout combineert, creëer je een warme look. Indien je grijs combineert met wit, krijg je een meer moderne look.