Deze producten zijn het meest populair in het tuincentrum

Het is een beetje lastig te zeggen welke producten specifiek het populairst zijn in het tuincentrum. Dit heeft ermee te maken dat elke tuincentrum in elke regio toch wel andere verkooppatronen verteld. Gelukkig kan er wel met enige zekerheid een algemene trend terug gezien worden en op basis daarvan wel een indicatie gegeven worden van producten die wellicht aan populariteit hebben gewonnen. Zo zijn er voor de hand liggende producten en minder voor de hand liggende producten die erg populair zijn, hier zal ook onderscheid in worden gemaakt.

De standaard tuinartikelen

De standaard tuinartikelen hebben niet bepaald een verandering doorgemaakt. In principe zijn tot nu toe nog steeds de populairste producten populair. Het gaat hierbij om producten ons plantenvoeding, bepaalde soorten plantjes, vissen voer, vogel voer en vogelhuisjes. Dat zijn eigenlijk producten die ten alle tijden populair blijven en een soort culturele status hebben bereikt de laatste maanden van het jaar maken bepaalde soorten weer een groei als het gaat om de populariteit. Denk hierbij aan vogelbollen en andere soort speciale voeding. Bakker Buitenleven heeft een ruim assortiment aan de populairste tuinartikelen die er zijn. Dus ongeacht of je op zoek ben naar vissenvoer, grind, plantenvoeding of een algenbestrijdingsmiddel, je kunt hier altijd terecht voor de juiste producten. 

De nieuwe generatie 

Met nieuwe generatie wordt hier niet een nieuwe generatie producten bedoeld, maar eerder een van de meest recente trends die zich hebben voorgedaan. Voorbeelden van deze producten zijn luchtzuiverende planten. Dit zijn specifieke kamerplanten die een hogere luchtzuiverende werking hebben dan reguliere planten. Sierbestrating is ook een alsmaar stijgend product in populariteit. Dit heeft ermee te maken dat mensen meer tijd hebben als gevolg van de coronacrisis en dus meer bezig zijn gegaan in en rondom het huis. Sierbestrating heeft in deze ontwikkeling z’n doorbraak gemaakt en is nu een booming product.