De voordelen van planten in je omgeving

Kamerplanten zijn een ware trend. In elke hippe winkel of koffiebar wordt gebruik gemaakt van deze groene vriendjes om het interieur meer sfeer te geven. En in huis doen we dat ook graag. Planten zijn nou eenmaal echte sfeermakers. Maar wist je dat het hebben van kamerplanten nog veel meer voordelen heeft? In deze blogpost lees je wat de voordelen zijn.

Ze zuiveren de lucht

Planten zorgen voor een flinke dosis zuivere lucht in ons huis. Echt waar! Slechte stoffen zoals formaldehyde worden omgezet in zuivere lucht. Dit kan klachten zoals hoofdpijn helpen voorkomen. Daarom zijn planten ook geweldig om op kantoor te hebben. Met kantoorplanten om ons heen werken we een stuk efficiënter en zijn we dus productiever. Bovendien is het bewezen dat mensen die werken in een sfeervolle ruimte beter kunnen werken. En kantoorplanten brengen sfeer. Dus eigenlijk zouden we allemaal ons kantoor moeten omtoveren in een planten paradijs!

Ze hebben niet altijd veel zorg nodig

Vaak denken mensen dat planten veel werk kosten. Maar dat hoeft niet zo te zijn. Er zijn kamerplanten die niet veel tijd of zorg nodig hebben. Zo heb je bijvoorbeeld een grote kamerplant schaduw die je in dat ene lege hoekje van je woonkamer kunt neerzetten om de boel toch een beetje op te vrolijken. Schaduw kamerplanten doen het namelijk prima in donkere hoekjes waar weinig daglicht komt. En daar worden ze echt niet minder gelukkig van, hoor. Zolang je ze voldoende water geeft en af en toe tegen ze praat, zullen ze blij zijn!

Ze verbeteren de akoestiek

Een voordeel wat niet veel mensen weten, is dat planten de akoestiek verbeteren. Met name grote planten met grote bladeren. Het blijkt namelijk dat deze grote bladeren geluidstrillingen absorberen. Maar een wand vol met kleine kamerplantjes werkt ook prima als je de akoestiek wilt verbeteren in een ruimte. Dit kun je doen door wandplanken aan de muur te bevestigen en deze te vullen met kleine kamerplanten. Niet alleen goed voor de akoestiek, het staat namelijk ook nog eens super gezellig!

Ze verhogen de luchtvochtigheid

De voordelen van kamerplanten zijn eindeloos. Zeker voor onze gezondheid. Naast dat planten de luchtkwaliteit verbeteren, verhogen ze namelijk ook de luchtvochtigheid. En dat is wederom goed voor de luchtkwaliteit. Hogere luchtvochtigheid in huis betekent dat de kans op verkoudheid en zelfs allergieën kleiner wordt. Stofdeeltjes krijgen minder kans om onze luchtwegen binnen te dringen. Hoe super is dat?

Zoals je kunt lezen, zijn kamerplanten een fantastische aanwinst voor elke ruimte. Of je nu op kantoor zit of in de woonkamer. Ze brengen sfeer en geven het gevoel alsof je in een jungle bent. Kamerplanten zijn geweldige vriendjes om bij je te hebben!